2018-03-28 316 views
早排細佬個女朋友話好想食甜品,唔知邊到摷到呢間【特式甜品】,點知咁岩係呀哥既朋友開既,就趁住個星期日放假大家一齊去試吓!一行4人去到,都要等左一陣先有位,甜品店唔算大,印象中記得大概有4-5張方枱,都比人坐晒,我地就坐吧枱,不過咁樣仲好,因為可以近距離睇住甜品師傅響我地面前整甜品,見到佢地真係好忙無停過手。餐牌上既甜品全部都係英文寫既,都唔知乜野係乜野🤪好在有圖片比我地睇,但幅幅圖既甜品都好鬼靚,大家都決定唔到食咩好?最後我揀左一份【富士山】,細佬女友就點左【櫻花樹】,至於飲品呀哥點左咖啡,細佬點左冬檸茶,因為係手整甜品,大家都預等候時間唔會好快,就一邊欣賞佢地制作過程⋯⋯但好幾次以為係我地既甜品原來都係人地既🤣當甜品黎到時,甜品師好詳細講比我地聽,甜品有啲咩料,當時我都無細心聽,淨係想快啲食左佢地😅我淨係知道好好食,富士山🗻味道較清新,甜甜酸酸,另外櫻花樹就係較濃味既朱古力,太甜既食物我都唔嗜,留比鐘意嗜甜既佢地,飲料方面我無飲到,但見細佬杯冬檸茶我覺得好得意,因為孤陋寡聞既我,第一次見無檸檬既冬檸茶🍋,而係選用檸檬汁🤪咁樣都的確幾創新!上次因爲趕時間都唔敢點太多,下次有時間一定會試

上次因爲趕時間都唔敢點太多,下次有時間一定會試其他款式。

2018-03-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea