2017-11-20
來一鍋市面上愈來愈多火鍋店,今次黎到銅鑼灣新火鍋店來一鍋。一入到黎俾我既感覺已經同其他火鍋店唔同。以白色為主再加藍燈,有高身白身沙發、白色長枱,地方十分寬敞舒適。另外,如果你哋多人又想有反少少私人既空間佢都有3間房提供。🤓成個火鍋係兩個半鐘仼食🤤 368/💁🏻♀講下個前菜先🥒佢有兩個既 一個係四川麻辣木耳另外一個係手拍青瓜 呢兩樣酸酸辣辣食完都特別開胃。有得仼食添丫🤤跟住就係湯底啦🥘佢有10個湯底。 有海鮮湯啦,有喇沙湯底啦,有冬陰湯啦,最特別既位係佢有埋雞鍋底同牛肉鍋底,咁食完呢啲仲可以繼續烚吓烚吓🤤 肉類🍖有兩類既 西班牙黑豚肉同手切安格斯牛頸脊肥牛片 呢個就無得仼食既 佢係人頭計每人一份 如果你係食肉獸就要同frd鬥快啦🤓主菜有多種類既海鮮,鮑魚、青口、大蝦、蚌、豪。全部都好新鮮好鮮甜尤其係珍珠蚌🤤仲有大大舊既響鈴同埋脆卜卜既炸魚皮。 仲有仲有各種手工既丸同餃,佢既手工丸粒粒都好味有嚼勁。配菜配菜方面就正常火鍋配菜。最特別既應該係佢有分唔同既豆腐,有牛奶公司豆腐同蜂巢豆腐。另外,佢遞菜個個野都好精緻。用層架分開每份既配菜,就好似港女high tea咁。總結黎講十分有八分啦,值得
成個火鍋係兩個半鐘仼食🤤 368/💁🏻♀
講下個前菜先🥒
跟住就係湯底啦🥘
肉類🍖
主菜
配菜
總結黎講十分有八分啦,值得一試,價錢上都頗高,地點方便,服務好好會俾滿分💯