2017-02-25
去完迪士尼🏰喺欣澳搭車入愉景灣食個高質晚餐💓入到去都已經唔早,再加上落毛毛雨,快速入左Figos~雖然喺晚餐時段,但入面好少人,加上個feel好悠閒,好啱飲酒談心😬坐低之後嗌左個carbonara,芝士羅勒pizza(隔得太耐,唔知有冇記錯🙈🙈)同埋兩杯cocktail~Carbonara味道濃郁,賣相都幾好,不過美中不足嘅係闊條麵唔太配合芝士煙肉嘅口感,麵條略嫌有少少硬,建議用普通嘅意粉都已經好好食🤔Pizza出乎意料地好好味👍🏿我地揀左厚批,但見到都仲係好薄😂😂但配料好足,好軟身,但皮脆,超級好食👍🏿👍🏿👍🏿兩杯cocktail,最記得係男友嗌嗰杯cocktail有故事,每逢客人嗌,間鋪就會捐錢出去🤔味道亦都唔差,酒味亦都唔太重😗最後埋單等左好耐😕雖然間鋪唔多人,但唔知係唔記得左我地定點,要再催催先幫我地埋,不過員工態度都唔錯,總括而言,今次都係一個享受到靚景好野食嘅體驗❤️
Carbonara味道濃郁,賣相都幾好,不過美中不足嘅係闊條麵唔太配合芝士煙肉嘅口感,麵條略嫌有少少硬,建議用普通嘅意粉都已經好好食🤔 Pizza出乎意料地好好味👍🏿我地揀左厚批,但見到都仲係好薄😂😂但配料好足,好軟身,但皮脆,超級好食👍🏿👍🏿👍🏿 兩杯cocktail,最記得係男友嗌嗰杯cocktail有故事,每逢客人嗌,間鋪就會捐錢出去🤔味道亦都唔差,酒味亦都唔太重😗 最後埋單等左好耐😕雖然間鋪唔多人,但唔知係唔記得左我地定點,要再催催先幫我地埋,不過員工態度都唔錯,總括而言,今次都係一個享受到靚景好野食嘅體驗❤️