fine dining就食得多,但釜山風味嘅fine dining就真係未試過😗呢到環境好靚,有個大玻璃望住出面嘅景,仲有幾間房添😳#Oouil 9-courses tasting menu ($1880)😋好味指數:(7.5/10)依加新開張有discount $1480一位~𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧-Oouli Bu Gak-釜山海苔同濟州海藻炸得好鬆化,個三色醬幾好味,我中意食海藻多啲🌊-Jagal -Chi-左口魚刺身 72小時醬油大蝦 醬油三文魚好小可食冇燒過嘅左口魚,配埋佢地嘅海鮮醬咁樣食韓式刺身都幾特別🤣-Deul Kkae - Juk-一個好傳統嘅粥,入面有蔬菜﹑韓牛﹑蜆肉同佢地自己嘅米煲咗15個鐘,好鮮甜🥺仲配上一塊米通-Han - Ip-橡子果凍配炸豆腐鱈魚籽三文治個牛骨湯同我想像中嘅味道唔同,竟然係湯酸酸甜甜幾開胃😛炸豆腐外脆內軟☺️-Bo Yang - Sig-韓式參雞湯燴飯係韓式嘅Risotto,食之前店員會嘖一嘖參酒,再撈埋側邊嘅人參同紅棗一齊食😚-Jili - Tang-海鮮清湯配烤釜山鮑魚上面啲泡泡係用湯打出嚟嘅泡沫,湯好鮮甜,入面仲有啲白蔔白😳𝙈𝙖𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙪
呢到環境好靚,有個大玻璃望住出面嘅景,仲有幾間房添😳

😋好味指數:(7.5/10)
依加新開張有discount $1480一位~

𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧

-Oouli Bu Gak-
釜山海苔同濟州海藻
炸得好鬆化,個三色醬幾好味,我中意食海藻多啲🌊

-Jagal -Chi-

-Bo Yang - Sig-
韓式參雞湯燴飯

-Jili - Tang-
海鮮清湯配烤釜山鮑魚
上面啲泡泡係用湯打出嚟嘅泡沫,湯好鮮甜,入面仲有啲白蔔白😳

𝙈𝙖𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 (4選2)
韓牛/和牛/黑毛豬/鰻魚

-烤頂級1++韓牛-
一入面就feel到超有牛味油香同埋好嫩🤤
側邊嘅伴碟整得好可愛😍

-烤釜山鰻魚-
一開頭以為個樣會係平時食日本果啲鰻魚飯,魚皮好脆而鰻魚魚肉好結實😋配埋薑汁薯蓉

釜山自家農田珍珠米飯配鰻魚湯 五種時令特色釜山伴菜
個飯真係好好味,好煙韌同咬口😭

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩

糯米年糕窩夫餅配雪糕