2022-12-05
Poodside 網上成日介紹嘅打卡餐廳,我兩星期前已經預約,可惜都係book唔到窗邊位,淨係book到室內房間位置,但係當然都要過嚟試吓啦!我book咗星期日1:00 ,去到嘅時候發覺門口outdoor都有位,但係餐廳經理(好友善👍)同我哋講門口比較多蚊,如果我哋鍾意都可以坐。咁我哋揀室內或者室外,最後尾我哋啲室內嘅環境都好好就坐喺室內。佢哋set lunch嘅價錢都合理$2xx, 包湯或starter, main 同埋飲品。我哋嗌咗 Starter:蕃茄湯(好飲,有濃郁蕃茄味)多士配蘑菇 ( 炒香咗嘅蘑菇,加多士卜卜脆好食)三文魚沙律(正常水準)Main: Rib eye steak (五成熟啱啱好,都幾好食)烤豬扒配黃梅汁(西餐豬扒來講算幾好食,唔係太肥,但係啲肉都淋)松露海鮮意大利燴飯 (我好欣賞呢一個,松露夠香,海鮮都煮得好食,一啲都唔乾身)香草醬意大利麵(正常水準)打卡餐廳來講,食物質素同埋個價錢,我覺得已經好好👍
我哋嗌咗
Starter:
蕃茄湯(好飲,有濃郁蕃茄味)
多士配蘑菇 ( 炒香咗嘅蘑菇,加多士卜卜脆好食)
三文魚沙律(正常水準)
Main:
Rib eye steak (五成熟啱啱好,都幾好食)
香草醬意大利麵(正常水準)
打卡餐廳來講,食物質素同埋個價錢,我覺得已經好好👍