2023-03-28 72 views
今日難得早收工,出遠少少去觀塘搵個好耐無見既fd食飯今日佢帶左我黎呢間「Lagom Kaffe」,成個環境勁靚勁大,主要用左木系裝飾,好似去左日本cafe咁想chill啲仲可以坐戶外,不過我同朋友都怕大風所以都係揀左室內menu都係用左手機落單,而家好多餐廳都係咁,又易睇又方便落單唔洗等店員幫手fish and chips,估唔到份量咁多,有成4 5件魚柳,炸粉一啲都唔厚,但都炸到勁脆身,最正係中間有沙律,唔會覺得全部都係熱氣野軟殼蟹意粉,意粉比想像中乾身,唔會好似平時食卡邦尼個啲咁有好多汁,但都勁入味呢個豬鞍大讚肉質軟稔,脂肪比例岩岩好,入口勁香肉味,上面啲威士忌糖漿甜甜地,加埋一齊食勁match另外薯蓉亦係一流,調味得岩岩好,唔似得有啲餐廳真係可以做到完全無味,勁正!
今日難得早收工,出遠少少去觀塘搵個好耐無見既fd食飯

呢個豬鞍大讚