2011-04-07
今天不用去拜山, 約了朋友郊遊四處去影相, 我地約在青衣等.因朋友住在青衣佢介紹了這間有靚view既餐店食個醒神既早餐, 這兒真是不易找, 在公園內, 荷池側, 不是朋友帶路都唔識行, 亦萬萬想不到公園內居然有間茶餐廳.九點多去到, 全場滿坐(不知是否因是假期), 這兒有室內同外坐位,室內不算大(約有十張枱), 而室外是此店加出來的摺枱, 難得來到有靚view既地方, 當然坐室外, 我地都是大約等了五分鐘就有位. 坐低即看下餐牌有咩食, 嘩~~~ 我點了沙嗲牛肉麵, + 火腿奄列 +牛油方包都是$18蚊, 凍飲加兩蚊, 計埋都是$20 真係好抵!! 餐來啦! 質數都不錯, 個包幾新鮮, 奄列唔多油, 麵是硬身個隻唔係林pat pat個種,唯一個牛肉好似比好多生粉撈過比教湖口, 不過都可接受.總括來說環境好, 價錢平, 質數好!!!!!
亦萬萬想不到公園內居然有間茶餐廳.
唯一個牛肉好似比好多生粉撈過比教湖口, 不過都可接受.
總括來說環境好, 價錢平, 質數好!!!!!