2024-03-07
行開海港城想揾間海景餐廳,行到玩具反斗城旁邊見一間日系可愛風嘅餐廳Ohayo,店內裝修白色配搭淺色木傢具,環境清新舒服,各式座位都有,卡位、梳化位、窗口Bar台位同埋最有特色嘅水泥台座位,喺度食嘢打卡真係有啲少女心爆發。不過作為一間食店,食物質素先係重點,今晩order左兩set晚餐! 是日餐湯 - 蕃茄湯蕃茄湯除左蕃茄之外,應該仲有好多其他蔬菜打碎一齊煮成,口感細滑香濃,足料之作。 香煎刺身帶子鮮茄意粉兩粒香煎大帶子,微微過熟。意粉口感夠彈牙適中,以蕃茄粒拌炒,酸酸甜甜,整體感覺清新不膩,味道唔濃,適合女仔選擇。不過唔好睇少個份量,絕對夠飽。 燒烤醬醬燒牛肋條漢堡漢堡配埋沙律菜同薯條,沙律菜已預先用黑醋同橄欖油混合左,唔會太酸,菜嘅款色都豐富。薯條係原個薯仔切條果款,口感實在香脆,中規中矩。主角嘅牛肋條漢堡對於食肉獸呢講真係大滿足,面包中間有三大塊牛肋條,配以唔太濃味嘅燒烤醬,唔會蓋過牛肋本身嘅味道,另外配料有煙肉、炒洋蔥、生菜同醃黃瓜,大大份絕對滿足。 整體呢講,食物質素不錯而且份量很足夠,今日太飽冇叫到甜品,呢度有好多唔同甜品選擇,下次呢一定要留肚試多幾款。同埋如果早啲食,坐喺窗
是日餐湯 - 蕃茄湯
香煎刺身帶子鮮茄意粉
燒烤醬醬燒牛肋條漢堡
整體呢講,食物質素不錯而且份量很足夠,今日太飽冇叫到甜品,呢度有好多唔同甜品選擇,下次呢一定要留肚試多幾款。同埋如果早啲食,坐喺窗邊對海Bar台位欣賞住日落維海景呢食飯真係抵哂架!