2022-03-27
屋企人生日,咁啱有Towngas 買完野送既優惠券$300,上openrice 見評分都唔錯,所以黎試下!疫情禁晚市堂食,所以唯有下午去。我地諗住食lunch 加tea, 所以2點幾到。黎到門口其實都有幾個人等緊,以為入面好full, 原來只係海景位full。開頭安排我地坐入面靠牆,食完餐包海景雅座有位,所以侍應安排左我地搬位!海景位光線好好多,無敵海景,high tea 食物打咭一流!但海景位只有4張靠窗枱,而且前一日打去問話冇得揀位,真係疫情少左人先咁好彩坐到!望住西九龍無敵海景,天氣好心情好!餐廳內相對暗少少及冷氣凍少少...餐包仲暖唔錯!點餐加$38可以配田園沙律,疏菜幾新鮮!杯熱情果茶賣相吸引!😌點左阿根廷肉眼牛扒配薯菜及燒汁 $178,賣相吸引,而且肉質嫩滑,好味!再點左炸魚薯條伴青豆蓉$98,薯條炸到好脆,炸魚層皮硬左少少,如果可以鬆化d 更好!青豆蓉幾清新,幾乎食晒!😌再點左黑松露新豬肉野菌寬帶麵 $108。第一次食新豬肉,口感得確好似豬肉,但冇咁重豬味!生日點都要有件cake, 點左藍莓芝士蛋糕,餐飲點杯咖啡!本身個人好鍾意食芝士蛋糕,但呢件硬左少少,如果可以軟身返
望住西九龍無敵海景,天氣好心情好!
餐廳內相對暗少少及冷氣凍少少...
餐包仲暖唔錯!
點餐加$38可以配田園沙律,疏菜幾新鮮!
杯熱情果茶賣相吸引!😌
生日點都要有件cake, 點左藍莓芝士蛋糕,餐飲點杯咖啡!本身個人好鍾意食芝士蛋糕,但呢件硬左少少,如果可以軟身返少少更好!🎂