2023-01-02 561 views
約一大班朋友慶祝生日打邊爐,煲底之前已經聽過好多人話好好食,今次我就要去試下環境闊落舒服,食物質素同環境一樣好出色 👍 湯底款式好多,每一款都好有特色,我哋揀咗鴛鴦鍋底《杏汁白菜豬肺窩鍋+日式海帶螺頭鍋》湯底足料好鮮甜,打邊爐前可以飲返碗暖暖身 ♨ 食火鍋前先食一個日式刺身 🍣 《生猛象拔蚌x豐洲直送 ✈️ 特選五色刺身》刺身好好好大盤,爽口彈牙又鮮甜《潮牛》牛頸脊、爪邊 兩款不同牛部位,牛肉山賣相已經相當吸引,肉有咬口又香牛肉味《紅酒牛肉🍷》有一杯紅酒放中間被牛肉包圍,底盤好有心思,打開酒杯紅酒滲透牛肉,牛肉味重配埋紅酒味好特別 ❤️ 幸福嘅味道,鍾意食牛肉一定要試自家製餃類、丸類 最有特色揀咗幾款:《自家製蟹皇包+自家製松露帶子湯包》兩款內餡好多料,入邊有蟹肉+蟹膏口感好濃郁,另一款咬開已經聞到好香濃黑松露餡,外邊好少食到這兩款口味 ✨必食之選✨ 記得不要淥太耐,皮薄餡易穿餡會走晒, 煮嘅時候要睇住 👀《爆汁四寶丸》芝士鮮蝦丸、酒心雞肉丸、流沙墨魚丸、爆汁梅菜豬肉丸每款都有不同驚喜,粒粒都係爆汁外面又彈牙,真心超正 🤤 食嘅時候小心煲口 《流沙鳳尾蝦》肥嘟嘟大大隻蝦肉裏邊有流沙餡,估唔

環境闊落舒服,食物質素同環境一樣好出色 👍

火鍋前先食一個日式刺身 🍣
《生猛象拔蚌x豐洲直送 ✈️ 特選五色刺身
刺身好好好大盤,爽口彈牙又鮮甜
生猛象拔蚌x豐洲直送 ✈️ 特選五色刺身

《潮牛》
潮牛

《紅酒牛肉🍷》
紅酒牛肉🍷

自家製餃類、丸類 最有特色揀咗幾款:
《自家製蟹皇包+自家製松露帶子湯包》
自家製蟹皇包+自家製松露帶子湯包

《爆汁四寶丸》
芝士鮮蝦丸、酒心雞肉丸、流沙墨魚丸、爆汁梅菜豬肉丸
爆汁四寶丸

《流沙鳳尾蝦》
肥嘟嘟大大隻蝦肉裏邊有流沙餡,估唔到蝦都可以流沙

《自家製精選三寶餃》
自家製精選三寶餃

《手打墨魚滑》
手打墨魚滑

《椒鹽粟米》小食
椒鹽粟米

一邊食一邊叫 因為食得太投入…有啲食物無影相 😂😂 每一樣都有特色,樣樣都想試

另外場內有很多Mirror + Collar 應援物品,全個牆貼滿曬,粉絲見到一定好開心
本地黑毛豬腩片
生猛象拔蚌x豐洲直送 ✈️ 特選五色刺身