2023-02-12
是晚去左將軍澳中心,見到呢間餐廳好多人排隊咁多人排隊感覺上冇死,加上時間仲早可以等得雖然多人,但排得唔算奈,約十幾分鐘就入到去,幾有效率仲要咁岩到我地2個人被安排到個靚既4人卡位,坐得舒服又開心雖然話係茶記,但裝修一D 都唔茶記好捨得俾錢裝粉藍既主色調舒服,入面既燈光都夠光猛其實排緊隊時已經見到門口放晒D menu,選擇真係好多當中都唔少有創野既菜或,係茶記既菜式再加上去發揮聽到前後D 食客話要試個燉湯,跟住又話想食個「瑞士汁炒牛河」(唔係干炒牛河)﹑ 「拔絲咕嚕肉」聽到我都肚餓總體食物係幾滿意量多俾得大方﹑食物類型有創意又兼顧到味道服務都OK,侍應們雖然好忙,但舉手都應對到需要價錢方面真心覺得抵食,尤其係大商場黎講呢個價位+靚裝,真係好值得黎食➽拔絲山渣汁菠蘿咕嚕黑豚肉 外面見到大大塊牌講到招牌咁好吸引,係冇失望既首先個肉幾滿意,炸完唔會乾身,保持到適當肉汁而且黑豚肉帶點肥肉位好岩我食山渣汁好濃郁,夾一舊黑豚肉真係拉晒絲咁冇呃人個汁甜度都OK 整體係幾令人開胃有別於傳統,菠蘿係分開放係旁邊有微微烤過黎,所以菠蘿香更出一點喜歡既可以放落D山渣汁先再食又得呢個菜係值得order➽加錢可跟
咁多人排隊感覺上冇死,加上時間仲早可以等得
雖然多人,但排得唔算奈,約十幾分鐘就入到去,幾有效率
仲要咁岩到我地2個人被安排到個靚既4人卡位,坐得舒服又開心
雖然話係茶記,但裝修一D 都唔茶記
好捨得俾錢裝
粉藍既主色調舒服,入面既燈光都夠光猛
其實排緊隊時已經見到門口放晒D menu,選擇真係好多
當中都唔少有創野既菜或,係茶記既菜式再加上去發揮
聽到我都肚餓
總體食物係幾滿意
量多俾得大方﹑食物類型有創意又兼顧到味道
服務都OK,侍應們雖然好忙,但舉手都應對到需要
價錢方面真心覺得抵食,尤其係大商場黎講呢個價位+靚裝,真係好值得黎食 ➽拔絲山渣汁菠蘿咕嚕黑豚肉
外面見到大大塊牌講到招牌咁好吸引,係冇失望既
首先個肉幾滿意,炸完唔會乾身,保持到適當肉汁
而且黑豚肉帶點肥肉位好岩我食
山渣汁好濃郁,夾一舊黑豚肉真係拉晒絲咁冇呃人
個汁甜度都OK
整體係幾令人開胃
有別於傳統,菠蘿係分開放係旁邊
有微微烤過黎,所以菠蘿香更出一點
喜歡既可以放落D山渣汁先再食又得
呢個菜係值得order ➽加錢可跟燉湯和白飯
呢個抵飲
個size 唔細
好多蟲草花﹑排骨
所以個湯好甜 ➽水門雞(半隻)
雖然話係半隻,但個雞量都幾多下
微甜既醬汁一早已經灑係個雞上面
旁邊再伴有一小碗既特製微辣汁,味道濃
雞肉方面,做得唔錯,算滑
雞味都保留到
呢個抵食,味道唔錯 ➽豬扒炒太陽蛋菠蘿油
用行朋友見到餐牌個菠蘿油好想食,貪心地點埋
豬扒超厚切,好大塊
不過可能太厚身要兼顧個熟度,所以豬扒略為做得未夠太juicy
但整體不乾不柴,配合蔥油都係唔錯
邪惡既牛油冰鎮另上
夾上菠蘿包真係美食
如果菠蘿包皮可以再做得更脆就更好了 ➽黑糖珍珠奶茶
呢個十分得我喜愛
用既奶茶係港式,加上特淋既珍珠,好得
珍珠真係超淋易咬
呢個再黎多杯都可以
大推!
➽紅豆冰
有奶味,唔係水加糖味
紅豆量好多,有差不多接近半杯
紅豆煮得夠淋
飲品整體都做唔錯!