2023-10-17 102 views
屯門既犇道係一間好靚,好寫意,可以係度spend 一個下午既cafe。呢度周圍都係落地大玻璃窗,陽光照曬入黎,好舒服!冬陰功海鮮蟹肉意粉是日餐湯配麵包(熱)鮮奶咖啡,好飲,拉花好靚,好治癒辣雞翼3隻是日切餅1件呢一個冬陰功海鮮蟹肉意粉一上桌已經睇得出佢冬陰功嘅辣度,食落其實唔會話非常辣,都比較容易入口。而且呢一碟嘅蜆吸咗冬陰功嗰陣味,所以食落口更加鮮味!而意粉份量都非常足夠。另外配上三隻辣雞翼,辣度一般,真係配上雞翼就非常可口,食完一隻你會不禁咁想去品嘗第二隻!煙三文魚火龍果沙律 柑橘汁是日餐湯配麵包芒果生椰乳特飲(凍)呢一碟沙律非常開胃,好食,亦都非常健康!成碟沙律配上沙律醋酸酸地,非常好入口,而呢一碟亦都你用煙三文魚去襯托上佢嘅味道,煙燻味濃重,配埋沙律食就啱曬!而呢一杯芒果生椰乳特飲非常好飲!味道甜甜地,但係因為有椰漿再配上芒果,整體感覺有啲似楊枝甘露,但係畀楊枝甘露更加好飲,非常值得推薦!是日廚師發辦牛扒(大約7安士)是日餐湯配麵包熱美式黑咖啡(不含奶)薯絲蝦2粒蔥花蛋卷2件是日切餅1件呢一碟牛扒可以選擇三成/五成/七成/或者九成熟,而我哋取中間所以選擇咗七成熟。牛扒嘅肉質緊實

呢度周圍都係落地大玻璃窗,陽光照曬入黎,好舒服!

冬陰功海鮮蟹肉意粉
是日餐湯配麵包
(熱)鮮奶咖啡,好飲,拉花好靚,好治癒

辣雞翼3隻
是日切餅1件

煙三文魚火龍果沙律 柑橘汁

是日餐湯配麵包

芒果生椰乳特飲(凍)

是日廚師發辦牛扒(大約7安士)
是日餐湯配麵包
熱美式黑咖啡(不含奶)

薯絲蝦2粒
蔥花蛋卷2件
是日切餅1件

呢一碟牛扒可以選擇三成/五成/七成/或者九成熟,而我哋取中間所以選擇咗七成熟。牛扒嘅肉質緊實,香味非常濃郁,因為七成熟,所以能夠見到牛扒隱若可見的粉紅了,呢一種狀態嘅牛扒就最好食,而且最有咬口,又唔會太硬身。整體之言,成塊牛扒都幾厚身,而且又味道又夠濃,配上薯條,非常有外國風味。係呢一種舒適嘅環境下,品嚐呢一碟牛扒簡直係人生一大享受!
蔥花蛋捲都好推薦,蛋味好濃郁。而薯絲蝦外脆,包含住蝦肉喺裏面,口感亦都非常之得意!