第三站

Station 3 Cafe
2018-10-12 115 views
旺角cafe林立,想簡一間岩心水嘅cafe真係可以話冇難道👍🏻今次甘岩想去一間層數較高嘅cafe食個靚lunch~一邊享受下美景,一邊享受番個悠閒嘅午餐,所以就同朋友去左位於金雞廣場25樓嘅Station 3🤡Cafe嘅裝飾別緻,係田園風嘅色調混合都市感重嘅梳化等等,可以想像去到夜晚嘅景緻一定更加優美~Cafe有各式各樣嘅特色飲品可以選擇~一場黎到一間甘靚嘅cafe就緊係簡番杯又好飲,影相又靚嘅野飲啦🤤我就點左杯戴安娜花茶~有寧神嘅作用,岩哂成日讀書晚晚訓唔好嘅我👍🏻薰衣草配搭上紅紫玫瑰泡出來的花茶,聞落淡淡嘅清新花香,飲落去整個人心曠神怡,簡直係KO壓力的必點之選!朋友就一向中意香蕉製品,毫無疑問佢簡左杯香蕉奶昔🍌🍌朋友飲到舉哂手指公👍🏻係主菜黎到之前,因為我地加配左餐飲同前菜,所以就黎左個沙津先~沙津嘅菜十分新鮮👍🏻🤤份量都適中,十分開胃!終於,我點嘅意式芝士焗肉醬意粉出場了^_^肉醬酸甜開胃,然後搭配上濃濃的芝士味,芝士內裡剛好呈半融化狀態,yum yum😋黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,賣相精緻高雅,朋友說用難以抗拒之舌尖上的味蕾來形容絕不為過,嘩,絕對值得比like👍🏻跟住就係特級

戴安娜花茶

香蕉奶昔

意式芝士焗肉醬意粉
黑松露帶子鮮菌繪意大利粉
跟住就係特級海鮮拼盤,大大粒ge帶子炸完仍然爽口帶鮮甜,明顯係上價貨嚟。炸蝦沾著薄薄的粉漿入口時依然保持酥脆口感,讚👍🏻
特級海鮮拼盤
日式章魚小丸子,外脆內軟,配上沙律汁同紫菜,好惹味啊😋
日式章魚小丸子

最後當然要食埋我最like ge blueberry cheese cake 啦,賣相好吸睛😍食落甜度適中,非常清新絕對不會有膩的感覺😍
Blue berry  cheesecake
戴安娜花茶