2023-06-21 48 views
今日特登入嚟同朋友食個飯,隨便游個車河再食個糖水。行完西貢碼頭就去搵食,呢間餐廳係正巴士小巴站附近,地點好方便,而且餐廳有180度嘅海景,推介坐出邊,可以一邊望吓海一邊食下野,可惜嗰日有少少雨粉,所以唯有揀室內。員工會俾你揀位,之後再介紹反餐牌同酒類飲品,再推介下食物,最後都會問返你覺得食物啱唔啱食,完全感受到佢地既熱情。墨西哥雞肉煎餅平時比較少見到有呢啲小食,所以叫咗個梨試吓,裏面有辣既青椒,都幾辣下,上面嗰醬汁幾惹味,入邊夾住雞肉,應該仲有啲芝士,送酒幾正,旁邊仲有個似係酸忌廉同埋蕃茄醬汁,可以沾梨食。香草燒法國春雞配黑松露牛油雞肉燒到金黃色,切開裏面有香草,蒜味,雞肉好嫩滑有汁,再配上黑松露牛油,令到雞更加香口。旁邊配上烤蔬菜同焗薯都好好食。炭燒頂級美國肉眼牛扒配烤薯條蘑菇汁呢個牛扒真係大大份,叫咗五成熟,煎到剛剛好,無over cook ,牛扒保留左肉汁。配埋香脆嘅薯條同埋烤蔬菜,呢個價大大份都算抵食。Stella Draught 當然叫返兩杯啤酒chill下,由於朋友揸咗車,所以佢只可以飲兩口,剩返嘅就由我代勞啦😃

墨西哥雞肉煎餅

香草燒法國春雞配黑松露牛油