2019-07-25
上兩個禮拜同好朋友去咗「花說」食晚飯 一入門口就被餐廳裡面的粉紅色裝修都吸引住 無論係係枱凳或牆身都都粉紅色 睇得出店主喺裝修同埋擺設都下咗唔少功夫⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀雖然係一間小店 由食物/飲品款色到味道都絕不馬虎 兩個人叫咗一份沙律 一份小食 一份意粉 再加每人一杯飲品 初初諗住要再加食物 後來都唔需要喇 原來份量都幾多 我哋兩個女仔差啲食唔晒呢⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▫️牛油果豆腐沙律 (HKD68)我見餐牌上寫住”輕食”以為份量都係”輕輕”嘅😂😂點知原來唔係喎 沙律有原個牛油果 火龍果粒 豆腐加菜 醬汁係芝麻醬 其實細食嘅人可以當一個主菜㗎啦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▫️台式四拼 (HKD98)四拼有花枝蝦餅 鹽酥雞 花枝丸 番薯條 全部係炸物 但我同我朋友食得好開心喎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▫️黑松露大啡菇雜菌意粉(HKD98)我朋友對呢個意粉讚不絕口 係咁話好好味 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀▫️店內嘅飲品賣相精緻 鍾意打卡嘅你一定唔可以錯過😝 我朋友嗰杯 芋香鮮奶拿鐵 (HKD45) 配上三色芋圓 非常吸引 我嗰杯凍飲上面有粒柴犬棉花糖 靚到唔捨得食哈哈~ 飲之前當然要搵隻柴犬公仔同杯飲品合照先啦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▫️牛油果豆腐沙律 (HKD68)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▫️台式四拼 (HKD98)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▫️黑松露大啡菇雜菌意粉(HKD98)
我朋友對呢個意粉讚不絕口 係咁話好好味 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
店員服務態度好 佢哋雖然好忙但都主動提出幫我哋影相😀