2022-12-08 58 views
今日去觀塘番工 晏晝唔知食咩好 跟住行吓行吓見到呢間喺敬業街嘅Cafe 唔係講笑 個樣超靚✨✨ 好岩大家黎打卡📸 喺門口已經見到好靚🤓.#脆炸珍寶軟殼蟹蟹籽配日式冷拉麵 👅9/10 $123配 脆炸珍質軟殼蟹蟹籽配個軟殼蟹係我未見過咁大隻嘅 🦀 好似我隻手咁大😂😂 個蟹殼脆卜卜😻 而且隻蟹有醃過 唔會好鹹架 裡面仲有啲fresh 相信係醃製過🥹 好正 😻😻配 日式冷蕎麥麵 個冷麵好彈牙 個汁仲要好好食 唔會鹹到死🤣 第一次見冷麵可以夾軟殼蟹 平時都係軟殼蟹配意粉 估唔到冷麵可以同個軟殼蟹咁樣擺埋一齊 超級正🤓.#法式奶油燴和牛肉丸配日式珍珠飯 (新出✨✨) 👅8.5/10 $131個奶油超級香濃✨ 撈落個珍珠飯好好食🥹 肉丸超足料 啖啖都係肉 並唔係溝咗好多粉嘅丸👍🏻 非常香和牛味✨裏面仲有幾舊薯仔 都幾好食😋.另外講吓個餐湯同埋個個沙律🥗個餐湯係菜湯黎 打得好creamy好濃個沙律有菜、蕃茄仔 仲有煙燻嘅肉 唔錯唔錯 前菜都真係幾有誠意💕💕.White Peach Red Dragon Fruit Smoothie 👅8/10 $33非常fresh嘅一杯奶昔 超級香濃火龍果味💕

#脆炸珍寶軟殼蟹蟹籽配日式冷拉麵 👅9/10 $123
配 脆炸珍質軟殼蟹蟹籽配
另外講吓個餐湯同埋個個沙律🥗
個餐湯係菜湯黎 打得好creamy好濃
非常fresh嘅一杯奶昔 超級香濃火龍果味💕 上面仲有一片火龍果乾脆片 睇落幾靚😻 同埋上面嘅忌廉都好好食🤣🤣(我係忌廉愛好者🤣)
【養生花茶】 #蔓越莓玫瑰紅棗茶 (✨✨新出)👅8/10 $28
紅棗對女性非常好 所以我一向都好中意飲 而且呢杯養生花茶啲紅棗好香好甜 玫瑰🌹嘅味都好出!
味道👅:8.5/10
賣相👀:8.5/10