2019-08-21
受到社會影響終於停下來, 想清靜下腦袋, 放下素有一個巨型乾果櫃 就連橙片也可以風乾, 對我來說十分有趣所以揀嚟呢度食飯。一早睇咗價錢和進食時間 ,挑戰75分鐘進食時間係最大考慮嘅因素, 一入座起唔可以浪費時間同食物打卡, 一定要分秒必爭把食物送入嘴巴。入座時解釋, 餐具只有一套循環用該套餐具出去拎食物, 當然有需要也可以問職員拎餐具。 時間緊拙 唔講咁多,去拎嘢食。食物種類唔算太多但可以足夠食飽飽, 而我最後只係8成飽已經到交枱時間, 雖然最後職員話有走棧位,但我哋唔好意思坐喺度超時食, 同埋已經食完甜品成個程序完成,冇理由返轉頭食鹹點。 所以75分鐘決對於我嚟講係一種挑戰。素食的食物質素來說, 屬於中高位, 主要成分是蔬菜類,並不是豆製品, 所以我覺得好有心思。 仲照顧到有頭盤 冰凍秋葵, 至結尾熱盤糖水及壽包、 凍盤水果。