2012-10-13 29 views
星期六去天后探朋友,朋友介紹附近有家薄餅外賣店,值得一試眼見薄餅大大塊(長方形薄餅),價錢都唔係平,都有D豫疑,店員見我左睇右睇,佢都好有耐性介紹幾款俾我,仲話有D客人專登揸車黎買,因為可以「尋回昔日味道」wor! 講真佢哋D薄餅款式,真係好難係各大薄餅店見到! 見位店員咁落力推介,仲有2位外藉廚師係廚房密密做....咁就即管一試!!我最後外買一件夏威夷薄餅、一件辣肉腸薄餅同埋一杯Tiramisu,帶番去同朋友家一齊食!! 朋友真係無介紹錯,雖然$30幾蚊一件薄餅好似比較貴(推廣期薄餅做緊85折,都算幾抵),但味道及質素唔似一般薄餅店的出品,有我喜愛的薄餅底,仲有我朋友話d cheese係靚野wor..haha~但我都係最欣賞Tiramisu,好難去講點好食(因為都係個人口味),如果你真係Tiramisu狂熱,都值得一試港式薄餅以大件夾抵食見稱,餅底厚厚的...如果你喜歡港式薄餅一定會令你失望,但你係尋求非一般口味,就不妨一試!

星期六去天后探朋友,朋友介紹附近有家薄餅外賣店,值得一試

夏威夷薄餅
辣肉腸薄餅
Tiramisu
2012-10-06
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$45 (Tea)
夏威夷薄餅
辣肉腸薄餅