2023-09-06
中環呢間「Burger Circus」我係衝着milkshake 嚟㗎,因為呢度有Candy Shake ,所以就嚟呢度試吓。呢度嘅裝修有啲vintage ,似外國舊式火車車廂,枱面仲放咗啲紙帽俾你影相打卡用。我哋叫咗American cheeseburger Combo 、Double Combo & Candy Shake 。Candy Shake 就揀咗一杯要M&M’s,另一杯就要Reese’s Pieces。寫到呢度我已經唔想寫喇,係咪因為我抱太大期望呢?所以⋯⋯ 不如直接d⋯⋯🍟薯條 - 合格之上🍔American Cheeseburger - 正常普通🍔Double - 好膩,有成14oz嘅肉,仲有bacon 🥓洋蔥🧅佢用醃製洋蔥,我覺得幫唔到解膩,因為American Cheeseburger 佢係用新鮮洋蔥,但係Double 佢就轉左用醃製,我覺得如果係用新鮮洋蔥會好啲。Candy Shake - 無論係M&M’s 定係Reese’s Pieces 都非常之甜,非一般頂得順,而且M&M’s仲要攪唔勻,經常塞飲管,好煩😫,最後發現打唔勻嘅M&M’s殘骸,沉澱喺個杯度,大約
🍟薯條 - 合格之上
🍔American Cheeseburger - 正常普通
Candy Shake - 無論係M&M’s 定係Reese’s Pieces 都非常之甜,非一般頂得順,而且M&M’s仲要攪唔勻,經常塞飲管,好煩😫,最後發現打唔勻嘅M&M’s殘骸,沉澱喺個杯度,大約1/3杯,所以你幻想下飲果時幾煩。
我建議其實可以嚟食,因為佢唔係唔好食,只係無驚喜,而Candy Shake 就要諗清楚,可能選擇Milkshake 算啦。