2023-09-08
Beyond cafe and bar 真係超越一間普通嘅咖啡店呢度係一個關愛共融 文化交流嘅遊樂園真係好特別由我喺條街未入舖頭之前已經感受到呢一間店嘅不同 店內老闆好熱情地已經企喺門口招呼等待客人同老闆傾過偈之後發現 原來佢嘅理念同開舖初心好令人敬佩而佢嘅用人之道 甚至人生價值觀都非一般度亦有度,做人要有溫度與態度 ☕ ☕ 🧊🍁講返嘢食 老闆自己都講可能佢哋唔係整嘢食整得最好食最好飲嘅地方但係佢哋係用心做 揀最好嘅食材同用料喺有限嘅資源做出佢哋可以做到嘅最好比食客我都幾鍾意佢嘅意粉 係當日Lunch SetPasta Of The Day以我嘅形容會係 蒜香鴨胸意粉男朋友叫咗我最鍾意嘅 Earl Grey Latte 鬼佬鴛鴦😍🔥 等我可以都飲吓 咖啡師拉花拉得幾靚 果然好似老闆講佢係有心做佢份工嘅 有HEART 好重要❤️ 而我揀咗一個 牛油果蟹肉滑蛋Bagel我今次試吓新嘢 老闆介紹比較特別嘅 Plum Sparkling Coffee👍🏻😍🔥🔥🔥之後仲叫多咗個小食 男朋友嘴饞想試吓洋蔥圈配黑松露蛋黃醬發覺佢同咗我一齊之後 越嚟越鍾意食黑松露嘅食物🤣🥰佢個黑松露蛋黃醬整得幾好味如
真係超越一間普通嘅咖啡店
已經企喺門口招呼等待客人
同老闆傾過偈之後發現
原來佢嘅理念同開舖初心好令人敬佩
而佢嘅用人之道 甚至人生價值觀都非一般
度亦有度,做人要有溫度與態度 ☕ ☕ 🧊🍁
講返嘢食 老闆自己都講
洋蔥圈配黑松露蛋黃醬
發覺佢同咗我一齊之後 越嚟越鍾意食黑松露嘅食物🤣🥰
佢個黑松露蛋黃醬整得幾好味
如果用嚟點薯條會更加好味😋
其實佢呢間餐廳好多食物 都有潛質變化更加多嘅美食 最緊要係做嘅人用心 不停學習
呢間餐廳會令你想逗留多幾個鐘
因為佢會定期展覽出唔同有意義嘅作品喺牆上
最主要係一定要同老闆交流吓
同佢傾偈 相信都會比到好多啟發你
呢間coffee shop 喺港島區嘅朋友真係一定要去就算跨區嘅朋友 鍾意遊Cafe & chill 都好值得一去👍🏻