2021-06-23
Exclusive access - 馬會高質火鍋🥘😍🍴Restaurant: 競駿會西餐廳📍Address: 跑馬地馬場快活看台第二座8樓📸Photos: 海底椰湯底 | 牛肉拼盤 | 海鮮拼盤 | 高力豆沙 | 芋圓配西米加雪糕甜品-味道: 9/10 性價比: 8/10回頭率: 80% ⏱用餐時間限制: 冇-又係多謝有人帶我入馬會食好嘢嘅時候😂 之前我仲去過「滿貫廳」, 非member都可以去😍 質素都相當高! -講返競駿會餐廳, 去咗打邊爐😂 開打之前, 先taste吓個湯底(係waiter叫客人試味), 果然夠清! 好甜嘅海底椰味! 之後係牛肉拼盤, 每款牛都有啲, 款款都試啲, 食得出嘅唔同部位唔同味道☺️ 再嚟個海鮮拼盤, 有鮑魚, 海蝦, 勁大粒嘅蠔, 龍躉 同埋 蚌🔥十分豐富😍 最後以2款甜品作句號 — 高力豆沙 同埋一個巨型 mix咗芋圓, 沙冰, 西米 同埋 雲呢拿味雪糕嘅甜品🤩 飽到好滿足😋-馬會食物質素一向好, 雖然一餐唔平, 但質素真心高, 性價比亦高👏🏻 非會員可以喺非賽馬試吓book「滿貫廳」
🍴Restaurant: 競駿會西餐廳
📍Address: 跑馬地馬場快活看台第二座8樓
味道: 9/10
性價比: 8/10
回頭率: 80%
⏱用餐時間限制: 冇
講返競駿會餐廳, 去咗打邊爐😂
開打之前, 先taste吓個湯底(係 waiter叫客人試味), 果然夠清! 好甜嘅海底椰味!
之後係牛肉拼盤, 每款牛都有啲, 款款都試啲, 食得出嘅唔同部位唔同味道☺️ 再嚟個海鮮拼盤, 有鮑魚, 海蝦, 勁大粒嘅蠔, 龍躉 同埋 蚌🔥十分豐富😍 最後以2款 甜品作句號 — 高力豆沙 同埋一個巨型 mix咗芋圓, 沙冰, 西米 同埋 雲呢拿味雪糕嘅甜品🤩 飽到好滿足😋