2015-05-07
是日同男朋友搵好野食,,搵到黎紅磡D巷仔,,成條巷都係餐廳林立,,間舖唔算特別起眼,,舖面亦都唔算大,,但6點半已經坐滿左客人,,令我地都充滿期待,,係舖面一路睇餐牌果時先發覺呢間野原來都唔平架喎實在太肚餓,,所以寧願坐出面食算了,,佢嘅餐牌唔算豐富,,但睇得出每樣都別出心裁,,例如佢新推出嘅熔岩蛋,,個名又幾盞鬼但我自己食嘅係炸蝦蛋包飯,,同男朋友一路傾緊下一站去食咩小食果時店員就放低左兜沙律先發現,,原來一百蚊餐都包左幾多野下,,又沙律又小食咁,,沙律黎講,,係幾FRESH嘅,,但我自己就覺得佢俾嘅麻醬唔夠多,,D菜澀澀地的話作為前菜就唔太開胃,,小食佢有薯角同雞翼,,薯角炸得幾靚幾好食,,外表少少脆,,好少有食到好味嘅薯角,,雞翼佢茶左D香草同埋唔知咩特別嘅醬汁,,食落好可口,,甜甜地好好味黎到主菜,,估唔到佢個蛋唔係包住D飯而係蓋係D飯上面,,望住好似O者O厘般嘅蛋,,用"更"一切開,,入面係滑蛋黎!!好驚喜\而表面普通嘅白飯原來用過青豆紅蘿蔔煮香過先,,將滑蛋撈埋飯一同食好滿足,,佢蛋嘅份量同飯係同等,,撈埋係真正嘅蛋包飯,,炸蝦就不過不失炸得幾香口嘅,,可能個蛋包飯令我一試
實在太肚餓,,所以寧願坐出面食算了,,
但我自己食嘅係炸蝦蛋包飯,,
原來一百蚊餐都包左幾多野下,,又沙律又小食咁,,
D菜澀澀地的話作為前菜就唔太開胃,,
黎到主菜,,估唔到佢個蛋唔係包住D飯而係蓋係D飯上面,,
而表面普通嘅白飯原來用過青豆紅蘿蔔煮香過先,,
炸蝦就不過不失炸得幾香口嘅,,可能個蛋包飯令我一試難忘了,,我都忘記得炸蝦嘅部份了
另外不得不提嘅係佢杯特飲,,加左18蚊先飲到架,,真係幾貴
但好彩味道無令我失望,,係有D橙汁味, 又有D其他生果味, 幾好飲解渴,,但可惜份量唔多啦