2019-01-07
晚餐和朋友叫了二人set,飲品任飲,價錢也可以(一分錢一分貨)- 頭盤 salad,唔錯,芝麻醬salad,都幾好味- 小食系 1. 薯條:薯條上面的芝士非常淡,倒不如用番茄醬更加好。店員一直叫我地先食薯條,冧曬唔好食,不過咁大碟&有main course,好難一直食薯條。點知,到番轉頭食番薯條,佢冧唔緊要,系雪藏薯條果D,完全0薯仔味道,全部都系粉咁樣,上面D芝士又冇味道,真係難食到一個點 2.雞翼&餃子:雞翼--唔入味,好一般。雖然皮夠脆,不過唔入味,唔夠香;餃子上面鋪滿曬章魚燒醬&柴魚/紫菜碎,好唔夾!因為餃子應該系白菜豬肉餡,本身就咁食會好鮮甜,章魚燒醬系咸甜、重口味的醬料,搞到我入口好似食緊章魚燒醬,多過食餃子嘅鮮甜,bad-main course:叫左 蜆肉面,幾好食!醬汁唔會太鹹,味道剛剛好!而且好香~ 都有好多蜆肉,非常滿意,D面軟硬度都剛剛好。非常滿意!!!!!-甜品:叫左1個藍莓芝士蛋糕 2.朱古力咖啡慕斯蛋糕2個蛋糕都極度難食! 好耐都冇食過咁難食嘅蛋糕。食完一淡,D肥膩感,散不去,cream感重,而且食得出唔系靚嘅cream,坦白講,宜家好多餐廳提供嘅甜品都會
- 頭盤 salad,唔錯,芝麻醬salad,都幾好味
-甜品:叫左1個藍莓芝士蛋糕 2.朱古力咖啡慕斯蛋糕
2個蛋糕都極度難食! 好耐都冇食過咁難食嘅蛋糕。食完一淡,D肥膩感,散不去,cream感重,而且食得出唔系靚嘅cream,坦白講,宜家好多餐廳提供嘅甜品都會注重口味要清新,所以普遍餐廳的蛋糕唔會話太差,不過lee2個蛋糕真係太差!好似10幾年前D最平嘅慕斯蛋糕咁,入口肥膩,食完一淡覺得飽曬,而且成個口充滿了肥膩的感覺
- 飲品:任飲,好正,不過奉勸大家都系叫番大路D嘅茶類(例如,蜂蜜綠茶之類)飲品。其他果汁類型嘅,都係色素,而且非常甜,奉勸減肥中的女士們不要叫,系伏。如果系叫水果茶之類,都有相當的機會都系非常非常甜