2019-02-15
原本去心想的樓上cafe ,但冇位,轉試這間。但十分非常不爽,唔知有冇其他食客同樣有這經歷😡⋯⋯在openrice 見到二人餐,都不錯,一於試試。一坐低才知二人餐因新春(已15/2 農曆十一)而加到五百幾,既然坐下,環境都舒適,就不轉場了。但惡夢就開始了。先來生菜包,很有份量啊!肉碎酸辣度令人開胃,但稍為鹹。後來送來蝦餅,第一件幾好食,但再食就發覺很實,味道一般😑。店員提我們叫餐飲,話除了椰青外都行。點了三色冰及泰國啤酒。就在這時,另一位較高級的店員話只得木瓜蜜或薑蜜可選。這兩杯都不好飲,完全唔明白點解要突然限制?餐牌又冇講😡⋯⋯重頭戲來了,咖哩蟹。的確是有膏,但欠咖哩香味,稀稠度算稀了。最😡😡時,食到七成時,店員走來,話這套餐用了膏蟹要加$30。嘩,落單上菜後,才限制飲品,又話蟹要加錢。真過分⋯⋯但落單的店員話自己唔知要加錢的,又話佢自己賠😑⋯⋯邊忍心要她自己哽😔⋯⋯埋單$614🙄算吧!不會再來。