2017-08-25 205 views
週末日子就是出沒搵食的日子,平日工作甘辛苦, 是時候充充電。這新開的韓式店其實不算太遠,就在我家附近,上次同媽媽慶祝牛一時亦試過,感覺不錯,於是再來番兜。店內的環境同設計都好有風格 好舒服,最重要係d oppa個個都係小鮮肉,會就韓文,應該是一班不折不扣的韓國oppa對住佢地落order會怕羞仔,紅都面晒到食物方面,一如以往,食韓國野未落order時已為我們準備幾碟前菜,味道唔錯,但份量有點少。我們點了炸醬烏冬,上次一試難忘,今次再番兜,炸醬非常足料,裡面既豬肉好大粒,口感非常鬆軟,估計炸醬已煲了很久,非常入味。就甘睇好似好大煲,但其實份量唔多,可能是我大食吧今次特意試一試上次無點既菜,今次點雞蜜糖大蔥炸雞炸雞既味道我覺得有點奇怪,好像有甘'蘇'味, 唔知係我本人唔鐘意食太濃雞味,還是真的雞有問題。但炸雞既整體都ok既,只是怪怪的。最後點了芝士紫菜包飯,這道菜來的最遲,我們等了差不多廿分鐘,最後問下靚仔oppa,先發現原來佢地做漏單,最後食既紫菜包飯有點令人失望,蓋住的芝士無芝士味,而紫菜包飯的味道十分普通,不值一提...飲品方面,我們點了草莓柚子沙冰,柚子味道十分清新,微弱的配了點草

對住佢地落order會怕羞仔,紅都面晒

就甘睇好似好大煲,但其實份量唔多,可能是我大食吧

今次特意試一試上次無點既菜,今次點雞蜜糖大蔥炸雞

炸雞既味道我覺得有點奇怪,好像有甘'蘇'味

飲品方面,我們點了草莓柚子沙冰,柚子味道十分清新,微弱的配了點草莓味,都唔錯可以一試。

整體價錢我覺得比外面韓式餐廳便宜,如果下次想食韓國野,會再黎哩間試試。

$80 (Tea)
  • 炸醬烏冬