2013-10-21
今日出旺角行街想食焗飯,朋友就介紹去呢間專食焗飯的地方,星期日8點去到唔洗等位即入去坐。大部份都係卡位,基本上坐得舒服,但個位都幾污糟。。叫店員黎抺完都仲有油漬,於是我自己再抺。基本上餐牌既野食唔貴。。焗飯都係$4x 連野飲。最後叫左個二人餐$128。首先黎左紅白湯各一,好似水咁稀。。淡味之後上左兩個焗飯,朋友個蕃茄漢堡焗飯,好少汁,露出黎既飯又乾又硬。我果個係鴨+雞焗飯,我覺得普普通通,唔可以叫好食,不過$4x 我唔會有太高要求。之後的兩款小食就真係非常失望。。芝士龍蝦丸。。黎到已經係凍, 又炸過龍。。好硬! 雞軟骨串: 上枱既賣相極差,兩串有一串得返一半。。。最後上埋個加$10既心太軟。。。一上枱果下嚇親個心太軟已經爛左,流左一半出黎,望真d中間面頭仲未焗熟,我地見到已經打算叫待應,但等左一陣都無人理。。。最後諗住快d食完就走,於是我地每人食左一啖大家忍唔住即刻吐出黎嘩,成件野凍既,好似擺左成晚,同埋超爛食,完全唔知咩味,好苦! 今次真係忍唔到,我地即刻再舉手叫人,佢地話換比我地,但我地直接取消個甜品!真係愈食愈谷氣,唯一正常係杯杏霜-_-"我決定唔會黎第二次。。
首先黎左紅白湯各一,好似水咁稀。。淡味
我決定唔會黎第二次。。