2020-11-12
難得放假,朋友開車帶我們入下白泥睇日落,跟住就順路去左流浮山食海鮮,我地就抱著極高期望。我地行過呢間餐廳,望入去都好闊落就揀左佢,但原來係中伏既開始。安排我地坐低後,原來係冇套餐選擇,一定係要買左海鮮再比佢地加工。職員就帶左我地去佢地相熟既海鮮檔購買海鮮,但就冇咩選擇,我地隨意叫左d大蝦、肉蟹、貴妃蚌和蛹蠔,睇到張收據大約買了$400。返回餐廳後職員就提議我地點煮,但全程都冇提及過加工價錢。當一上枱後,所有海鮮既size 都細了一半以上,特別是肉蟹,明明買個陣隻蝦係大過頭的,但經餐廳煮完後,蟹蓋size 比手掌還要細,我地全部人都呆曬~我地另外叫了一碟蒜蓉炒菜心,估計是先烚熟左菜心,再隨便加蒜炒兩下,非常失望。最後埋單,加多4支可樂要$1000,極不抵食,感覺做左水魚,絕對不會再光顧。🔸🔸🔸🔸🌟價錢 - 1/10 🌟回頭指數 - 0/10🔺地址: 流浮山正大街28號
🔸🔸🔸🔸
🌟價錢 - 1/10