2015-04-16 250 views
自從考左牌之後,我同老婆就經常性會入黎赤柱。以前住北角果陣,真係一個星期有時會入黎三到四次。赤柱係一個好舒服既地方,呢到亦都係一個非常 Pet Friendly 既地方。所以我地都好鍾意入黎放狗,果陣有多左隻狗BB果陣,都帶埋入黎呢到比路人摸佢做訓練。不過,香港地可以帶狗既餐廳少之有少,除左海傍大街果堆之外,真係無乜邊間入得。我記得第一次去 Cuppers 果陣,佢地剛剛開,果陣我地都帶住隻狗仔去,店長居然邀請我地帶埋狗仔入去飲返杯同食野!一聽到狗都入得,即刻入,唔諗。今次去,雖然無帶狗,不過就都照入左去,因為呢間野去過幾次,經驗都好好,每次食完都好開心。老婆唔鍾意飲咖啡,所以叫左枝果汁比佢。我自己就點左杯 Flat White。奶味濃得黎又不失咖啡香味,blend得好好。等左一陣,個法式多士黎左,超脆﹑超香口,完全係五星酒店既質素。至於個焗薯,係配沙律上的,好清新,又唔太飽,做下午茶一流。味道佢好香口,配料十足,不過我自己就比較喜歡食焗到燶燶地,但我老婆就好鍾意呢個喇。

Flat White
Craneberry Juice
Cheese & Tomato Toast
Baked Potato w/ Ham & Cheese
2015-04-15
$80 (Tea)
Flat White
Craneberry Juice