2021-05-24
查看openrice 而得知有呢間餐廳存在,見到open-rice 有九折coupon,於是打去致電,職員表示仍然有9折優惠。 於是第一次到訪上址餐廳,並在入座前已再同職員確定有這9折優惠我才入內坐定,餐廳內食物價錢偏貴,才一個小菜餐就接近$100,但這價錢仍然不包含飲品。 餐廳服務員服務常可,食物不算價廉物美,但起碼夠熱。。所以$100元一個小菜款式,我都尚算覺得係貴,但尚可接受,而且仲有9折。。。於是就order 左鮮魷及水煮魚鋪面:普通的一間茶餐廳設計,並不要諗有咩裝修服務;餐廳服務員服務尚可,但係收銀果個真係好垃圾。。食物:水煮魚===太少魚。。而且剩係得辣,又唔知點解用一些粉墊底,所以其實配料都好少。唔值。鮮魷=====其實原本又熱同埋都幾脆,但係都係偏貴。之後再order 左飲品,所以張單都接$2xx之後去cashier 埋單個女cashier 竟然現在就主動同我講男為剛剛果二樣嘢係有海鮮嘅食物,所以係無open-rice coupon 9 折,我就話我order 妳又唔講。。現在咁都得?佢話個coupon 有寫明,我就睇coup
於是就order 左鮮魷及水煮魚
鋪面:普通的一間茶餐廳設計,並不要諗有咩裝修
服務;餐廳服務員服務尚可,但係收銀果個真係好垃圾。。
食物:
鮮魷=====其實原本又熱同埋都幾脆,但係都係偏貴。
之後再order 左飲品,所以張單都接$2xx
之後去cashier 埋單
9 折,我就話我order 妳又唔講。。現在咁都得?
佢話個coupon 有寫明,我就睇coupon 細則,根本冇一度講話食物包含海鮮就冇節嘅,而我食依兩個小菜亦都唔係特價食物,亦都唔係預訂嘅食品,佢亦都話我講得冇錯,不過佢只係重複佢講海鮮嘅食物就係冇OpenRice嘅九折。。根本講到理唔夠我講,就只係重複佢定義嘅細則,但係客人完全睇唔到依啲細則嘅,即係有佢講冇人講。
我見同佢講都冇意思,就怒氣匆匆俾咗錢就走。
並不是為咗嗰10%果20幾蚊,而係冇理由明明講咗有折頭嘅嘢,突然唔俾,咁嘅舖頭完全冇信用可言,咁仲點會有回頭客?
一間舖頭最重要就係個商鋪聲譽同埋信譽㗎啦,垃圾😡😡