2019-02-07 114 views
年初三的晚上,非常不幸地食左呢間垃圾餐廳,食物外表看起來不好,但味道非常差,叫了一個意粉及飯,完全沒有鹹味,相信廚師唔記得落鹽。最差的不是食物,而是服務態度,有一個頭髮量比較少的員工,他是負責帶位及分配座位,他的制服跟其他員工不同,相信他是比較高級的,我們剛入餐廳,他說每個食物要加$10,我們當時只是問一下加$10的原因,因為不知道原因,只是想問清楚,但他好像非常不滿,他重覆說了多次 「新年加$10相當抵」,其實新年出街食,我地都預左貴,根本唔會介意加$10,只不過想問清楚。最後埋單的時候,我舉手找員工,這位頭髮量比較少的員工竟然問我「咩料」,我當時沒有嬲,但我心諗,你既然咁唔尊重自己既工作,點解仲要做,浪費自己既人生。 除了這位頭髮量比較少的高級員工外,其實其他員工態度係正常。整體來說,這間餐廳係非常差,去過既應該唔會再去,未去過既朋友,你地最好唔好食呢間,以免比錢買難受🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️