2021-05-20
上星期六3:50左右去到這家店已經見到很多很氣憤的客人等待食物或order food. 我等左15 分鐘才有人可以Order. 一開始叫牛腩,話賣曬,改叫雞翼。之後叫奶蓋奶茶,就話無奶蓋。叫珍珠又話無珍珠。最後連奶茶都話無。只好叫芋頭鮮奶。再叫在個肉燥青菜。用Lee Garden coupon, 個 staff scan 左10 次都話5得又瀨話我個手機screen 太暗,叫我5好用 coupon 用 cash 比$。 之後我話剛剛先係第二間用完,無理由5得。又5知等在幾耐,有另一個老d既staff 話$99 用5到 coupon 要一定過$100。我就算啦加隻流心蛋,又話無,之後話我點解5知要過$100,佢既態度非常差,罵人的聲線。之後逼我叫其他食品,我非常氣憤,為什麼我要叫一些我不想食的食物?這位staff 即刻罵我”客人永遠是對的”, 之後用國語罵我。依位staff 真的很過份⋯⋯最後另一位staff 就叫我買一個紙杯完左件事,當然佢沒有給我這紙杯。最後攪到4:50 先埋到張單。依家野5知點做生意,乜都無就5好開鋪啦!自己解決5到 operation 的問題仲罵d客!不知所謂⋯⋯
最後攪到4:50 先埋到張單。