2018-08-20 616 views
深水埗區一向係平民嘅天堂,無論買嘢食嘢都係比較大眾化,連食甜品都唔例外今日就專程嚟到西九龍中心五樓呢間雪糕小店支持下佢哋。有時候唔一定要用好昂貴嘅價錢先至買到美味同快樂,廉價都一樣可以姐 佢呢度嘅日式雪糕都有好多種口味架,差唔多都廿幾款,任你叫,我選擇$10蚊五小球杯裝,就可以試五款唔同嘅味喇 🍦咖啡+🍦奶茶+🍦豆腐+🍦蜜瓜+🍦綠茶 奶茶算係特別口味所以要加$1蚊,咁我都覺得好合理嘅。 阿肥就揀咗$11蚊兩大球杯裝,蜜瓜+菠蘿味,仲買多一包懷舊糖蔥薄餅添 咁多隻味之中只係得蜜瓜比較甜,我冇咁鍾意之外,其他都好好味由其是係奶茶,所以加$1蚊真係好值得,仲有呢隻綠茶係我至愛,好重奶味咁。而阿肥話個糖蔥餅有驚喜,皮薄,唔會腍bat bat,好食。 所以真係希望可以多啲人支持番本地小店,等佢哋可以喺呢個舖租咁貴嘅環境之下繼續生存
🍦咖啡+🍦奶茶+🍦豆腐+🍦蜜瓜+🍦綠茶
奶茶算係特別口味所以要加$1蚊,咁我都覺得好合理嘅。
咖啡+奶茶+豆腐+蜜瓜+綠茶
蜜瓜+菠蘿
懷舊糖葱薄餅
2018-08-18
$10 (Tea)
咖啡+奶茶+豆腐+蜜瓜+綠茶
蜜瓜+菠蘿