2016-05-17
琴日約左個fd去tst食飯,見小蟻人menu ok, 門口又有人介紹(有禮),就入去食喇~係地庫,要落樓梯。一入到去,哇!入面環境好令,令過門面咁多嘅?! 好優雅嘅感覺2個人有大枱,坐得都好舒服。waiter好有禮貌,服務都好好,即刻針水放餐具。我嗌左煙三文魚蟹肉墨汁銅模意粉,因為我中意食意粉,同海鮮~ 本來冇咩特別期望好好味,因為都好似普通dish黎姐。點知上到枱,一食,勁正!!!!!個意粉嘅煙un程度係perfect!! 彈牙,但唔會難咬或太un. perfect lor! 個味都好正真心,有忌廉芝士汁嘅味,加真係一片片嘅芝士咸香,好夾! 煙三文魚就正正常常冇咩特別~ 蟹肉就夾住啲汁,但蟹味都好重尼個真係必食! 另外,我簡左salad, 要求汁另上。上枱好令,食落都好fresh,有烤香嘅雞肉粒,好味開胃~ 我要左跟餐嘅士多啤梨果茶,好香,飲落唔太甜,天然岩我~ 不過個fd轉左個杯藍莓柚子沙冰仲正,估唔到個柚子味都幾特別,真係2種生果味都好balance! 之後叫左甜品,strawberry綿花冰, 吐司盒,同焦糖燉蛋~ 尼度所有甜品都好大份好足料! movenpick雪糕不嬲冇得輸
尼度所有甜品都好大份好足料! movenpick雪糕不嬲冇得輸,vanilla,strawberry, chocolate3隻味各有特別,全部真料實料嘅味綿花冰似軟,但又有雪糕嘅感覺,口應恰到好處。吐司就一般般,焗到太乾,同埋硬左少少,食得多感覺可能會喉嚨痛lol
焦糖燉蛋好滑好creamy,不過熱啲食會好啲。
overall, 我十分推薦比大家食小蟻人。服務同環境唔使講啦,野食都ok,有啲仲會有驚喜價錢都唔貴! 會再去食