2020-01-15
已經幫襯過幾次喺元朗呢一間海南雞飯,每晚都推滿了人,我最欣賞佢價錢便宜,好親民,但係質素一啲都唔弱,啲雞如靚!叫了二人套餐,有好多選擇,又有菜,又有湯,份量好充足,兩個人甚至食唔晒,價錢仲要一啲都唔貴!一坐低就會自動有碗冇味精的湯,非常足料,抵讚!然後餐廳主打食海南雞或口水雞,兩款我都試過,各有特色,我自己鍾意食海南雞多啲,套餐份量有半隻,實在太足夠了,雞肉好嫩滑,又去左骨,有少少海南雞特有的啫喱結晶體,真係好食!加埋三款配料醬汁,送飯一流!飯方便可以選油飯或者白飯,再送一碟好大份的菜,然後再可以任選主食一款,我食過有東坡肉,有煎肉餅等,都係果句,好大份,好抵食,每次都食唔晒。。。今次另外加咗一碟炸蝦餅,好重蝦味,煎得好香口,有4大件,配合泰國酸醬一齊食,錦上添花,可以一試。最後想說說雖然這小店不是什麼豪華裝修,沒有很舒服的沙發,但員工態度很好,很親和,晚飯時候看到他們不斷接外賣單但出菜速度都好快,值得支持支持!