【#海南雞皇🐔 】#泰嘉雯泰式去骨海南雞飯食開上癮🤣 雖然連日都35度以上🌞,仍然都好想去食🇨🇷 #海南雞飯 ,希望搵到更多好味道😄上網搵到係 #大角咀 有一間幾抵食既餐廳,係一間小店,店名寫到明去骨海南雞飯,水準應該幾好😊搵咗一陣,終於搵到,不過落半閘🤔 係門口望咗一陣,$40就有得食,凍飲➕$3,都真係幾抵,幾年前好似只係$35😮有一位應該係老闆叫我入去,咁就成為佢今日第一個客😅野食好快到,雞都夠嫩滑,係幾件胸位會相對少少鞋,不過都可以接受。油飯就比較一般,唔算太有油飯香。最出色係個汁,夠酸辣惹味,我都忍唔住撈晒落飯同雞度食😄老闆咁啱行過,非常好人問我汁夠唔夠要唔要多D😍 真係好好👍👍♥♥ 有某D鋪要汁竟然要加錢🤢#凍檸茶 稍稍偏甜,不過味道似曾相識,好接近我最愛但已失去果間既味道🤔 唔係🇭🇰式既沖法,有🇨🇷式既獨特之處。雞飯仲跟一碗紫菜湯,味道較咸,正好可以解辣🤣之後都有幾個客人,都係叫海南雞飯,證明依度應該幾受歡迎。$40+3 絕對唔貴,西九龍中心都做唔到。佢仲有下午茶,單點$37😄 過往比較少踏足大角咀,可以慢慢再發掘吓💪推介指數:7/10泰嘉雯泰式去骨海南雞飯大角咀櫸樹街
【#海南雞皇🐔 】#泰嘉雯泰式去骨海南雞飯

有一位應該係老闆叫我入去,咁就成為佢今日第一個客😅

雞飯仲跟一碗紫菜湯,味道較咸,正好可以解辣🤣

推介指數:7/10

泰嘉雯泰式去骨海南雞飯
大角咀櫸樹街32號富多來商場地下
2022-07-25
$43 (Lunch)
  • 泰式去骨海南雞飯