2021-11-09 1348 views
今日唔係幾有胃口, 天氣又轉冷, 所以去食碗粥見到佢餐牌嘅粥有”袖珍類”, 問侍應袖珍同埋正常size差幾多, 睇到袖珍其實都好大碗所以就叫咗碗袖珍版嘅皮蛋瘦肉粥首先我知道大多數粥舖嘅衛生都普通, 但係侍應一嚟就用隻拇指插喺碗同埋匙羹中間個窿入邊😓雖然係掂唔到啲粥嘅(理論上)但係睇落去都已經唔係幾開胃等我仲消化緊呢度嘅衛生情況嘅時候, 突如其來一隻🦟飛咗落去我碗粥度🥲我真係覺得有啲唔係幾想食(本身已經唔係幾開胃), 咁我就同侍應講有隻蟲飛咗落嚟 其實本身都諗過唔講, 因為覺得佢都係就咁撥走佢就算, 點知佢真係喺我面前到咗個碗粥, 之後再換過一碗新嘅俾我😳👍🏻等我講返碗粥嘅味道先之前我食過呢度嘅魚腩粥覺得幾好味嘅但係今次食就覺得粥底真係普通, 冇咩味, 瘦肉又唔多, 真係冇咩特別整體來講, 除咗因為天氣凍同埋冇乜胃口想食碗粥之外, 如果冇咩其他原因我都唔會再嚟食💩
今日唔係幾有胃口, 天氣又轉冷, 所以去食碗粥

(袖珍)皮蛋瘦肉粥

等我講返碗粥嘅味道先
之前我食過呢度嘅魚腩粥覺得幾好味嘅

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch