2019-04-27
丼吉算係我多年支持既食店之一,每年總會幫襯到3-4次。就算去到唔同分店,佢地個吉列都可以keep 到水準,十分讚。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次放工約左一班同事聚餐,選擇左THE ONE 呢間分店,由於book 左枱,預留左卡位俾我地。座位非常闊,坐滿6個人都唔覺迫挾。👍睇完MENU, 大家都心大心細唔知點揀,店員就建議我地叫2個3人set, 呢個set 包括有豬柳,豬扒,蝦,蠔,所以絕對夠3個人食。其實計落都好抵食,一次過食到4款招牌食物。當然仲有前菜,麵豉湯,椰菜絲同白飯(任加)。🐖🦐🥢丼吉最出名係唔油膩,炸粉非常薄,所以唔會好熱氣。豬柳豬排係鎮店之寶,一定唔會令大家失望,另外蝦同蠔都極之出色,吉列蝦好大隻,有成隻手掌咁大,吉列蠔應該係用上廣島蠔,再次要讚下個炸粉控制非常好。飯後店員會主動換上一杯熱茶☕️及西瓜🍉(消暑),食完大家都捧住個肚離開。
當然仲有前菜,麵豉湯,椰菜絲同白飯(任加)。🐖🦐🥢