2017-01-18 6243 views
今日朋友生日訂左一圍...份量多左因為因應返反人數! 初時我以為係普通中菜~但原來好有驚喜! 朋友訂左話份量會多d, 但我估唔到真係好大碟! 第一味炭燒牛筋骨已經令我好驚喜! 佢非常入味! 每一件都係厚切! 唔會生或太熟! 整到啱啱好! 賣相係勁吸引!第二味菜係西班牙一字骨 ...我覺得好似FUSION菜咁,好有驚喜!佢有D 蜜糖係面! 燒得好香! 又唔會肥!冇乜肥膏既!  好好味呀! 之後既餸有係櫻花蝦炒海參, 蟲草花螺頭燉湯, 芹香炒斑球,金銀蒜蒸頭腩, 上湯雲腿絲浸豆苗,脆皮太子鴿....櫻花蝦炒海參~海參炒得勁彈牙! 而且佢用櫻花蝦好特別! 蟲草花螺頭燉湯, 哩個湯係冇得頂呀! 味道勁濃! 足料又好味! 金銀蒜蒸頭腩同埋 芹香炒斑球都好正! 魚好滑呀! 我食左好多好多...哈哈! 上湯雲腿絲浸豆苗煮得好清甜! 而脆皮太子鴿炸得好脆口! 一d都吾會覺得佢油冧冧~ 好味! 最後當然唔少得伊麵同炒飯la!仲有生日壽包! 哩餐真係好有驚喜呀! 佢既餸菜又特別又好味!最啱一家大細或者做節黎食下小菜咁! 正呀!
朋友訂左話份量會多d, 但我估唔到真係好大碟!

西班牙一字骨
櫻花蝦炒海參~海參炒得勁彈牙! 而且佢用櫻花蝦好特別!
金銀蒜蒸頭腩同埋 芹香炒斑球都好正! 魚好滑呀!
我食左好多好多...哈哈!
上湯雲腿絲浸豆苗煮得好清甜!
而脆皮太子鴿炸得好脆口! 一d都吾會覺得佢油冧冧~ 好味!
最後當然唔少得伊麵同炒飯la!
仲有生日壽包!
哩餐真係好有驚喜呀! 佢既餸菜又特別又好味!

最啱一家大細或者做節黎食下小菜咁! 正呀!
2017-01-13