2023-10-24
早前Airside岩岩開幕,我當然要去嘗鮮一下,趁放假就去左行街睇戲。行到有D口渴就去左【如菓.愛】叫左幾樣水果產品食下。
一升水果汁:一升水果汁只有西瓜汁,清甜解渴,不過略嫌唔係好夠凍。
自家製足料楊枝金露:買左增量版,料真係超級多,啖啖都有大大粒芒果、西米同柚子肉都算多,甜而不膩,非常推薦。
新鮮水果杯 :有西瓜、蜜瓜、哈密瓜、蘋果、橙等等,種類豐富。
12星座果汁:呢個係鋪頭既特色,絕對要試下。我就叫返我自己個星座、處女座(本身係樽裝,但當時無曬就用杯)處女座係檸檬芒果雪梨,微酸但難得清甜,因爲多數芒果汁都會比較甜,但加埋另外兩個水果真係好特別。
如菓愛心脆果杯 :有三款水果選擇,見蜜瓜比較特別就叫左蜜瓜。底下係蜜瓜汁,之後係cream加玉米片同朱古力脆脆,最上係蜜瓜。非常特別,可以當甜品,但健康過雪糕。個人覺得D cream有D 甜,不過整體都不錯。
如菓愛心脆果杯 :有三款水果選擇,見蜜瓜比較特別就叫左蜜瓜。底下係蜜瓜汁,之後係cream加玉米片同朱古力脆脆,最上係蜜瓜。非常特別,可以當 甜品,但健康過雪糕。個人覺得D cream有D 甜,不過整體都不錯。