2024-09-23
Jo Jo Indian Cuisine一向都非常有人氣,餐廳自1985年係已經開業,出名係正宗同傳統的印度美食。餐廳嘅店員仲好熱情,我同朋友一坐低就介紹餐廳嘅資料。餐廳嘅印度菜係正宗的北印度和南印度美食,最初於1985 年在灣仔的jojo Mess Club 開始營業,以家已係現址營業左5年,大受食客歡迎。餐廳環境充滿住印度風情, 燈光柔和,非常有氣氛,每個職員都非常有禮貌。我哋今日嚟朝聖就叫咗1個Starter 酸辣蒜蓉炒鮮蝦$138- 鮮蝦有3隻,隻隻都算大隻,而且酸辣蒜蓉汁非常惹味,做前菜一流2個Main🍖羊腿咖喱$198- 隻羊腿超大隻,肉質嫩滑,咖喱味非常香濃好味,有D辣辣地,用嚟點薄餅或者送飯一流🍗🍚雞腿炒飯$148- 雞腿肉好多,炒飯炒得好乾身,而且份量都好足, 完全可以夠兩三個人食!當然要試吓印度烤薄餅平時都只係食開蒜蓉薄餅或者牛油薄特色都唔知點醒餅。今次叫咗個比較特別嘅🫓酥皮千層薄餅$42- 酥皮薄餅好脆口仲有特色嘅印度甜品🍦秘制芒果雪糕$68- 芒果雪糕係自家制,入邊有好多果仁,口感好特別,我之前都冇食過!飲品都叫咗Mocktails🍹Fruit Float $8
我哋今日嚟朝聖就叫咗
1個Starter