2023-04-19 967 views
銅鑼灣「街頭火鍋」之前聽同事分享啲食物好高質,上個星期終於去咗試吓✨🐮肉類篇牛王莫六盛合 $398身為牛魔王嘅我梗係要叫呢個啦!六盛合有齊六款唔同嘅牛肉,當中有本地頂級牛頸脊,抓邊,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉。我最鍾意係牛胸爽,超多骨膠原,仲係勁爽口,牛味豐富!但其他款款都好好食🥹飲品篇🥤竹蔗水 $48非常清甜嘅竹蔗水,降下火。湯底篇🫕台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐x胡椒豬肚鮮粉腸$188麻辣湯底辣味十足,麻麻辣辣真係好爽!胡椒豬肚,胡椒味好香好重,最啱冬天嘅湯底必定係呢個!蔬菜篇🥬西洋菜$38雜菇拼盤$68打邊爐都切記要食菜,西洋菜非常之新鮮,雜菇拼盤,有幾種唔同嘅菇類,最鍾意嘅拼盤可以食多幾款。海鮮篇🦐海中蝦 $128好耐冇食過咁新鮮又彈牙嘅蝦☺️打邊爐海鮮推介!
🐮肉類篇
牛王莫六盛合 $398
飲品篇🥤
竹蔗水 $48
非常清甜嘅竹蔗水,降下火。

湯底篇🫕
台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐x胡椒豬肚鮮粉腸$188
蔬菜篇🥬
西洋菜$38
雜菇拼盤$68
海鮮篇🦐
海中蝦 $128
好耐冇食過咁新鮮又彈牙嘅蝦☺️打邊爐海鮮推介!