2010-06-19 27 views
原來香港只有3間分店~不過呢間分店真係幾受歡迎,可能開店的時間無荃灣城市中心果間咁耐,所以見食評的數量不算太多,但呢間川味美食的紅薯粉真係幾得 好多時12:30就無晒位,有次仲見到有幾個著西裝骨骨的上班一族半跑姿態走向川味美食 霸位!! 人氣真高!!今日要搭桌,order完無幾耐,見人客比較少d,好多人叫外賣呀,又有好多單身人士eating, 秘製醬汁撈河粉 $13(當時未加價)河粉份量好多~食唔晒..但當時已經好飽.......此店sell4種粉麵類,包括紅薯粉(粗/幼),拉麵,河粉及米線~ 見其他客人食紅薯粉又唔係咁「un」同埋幾彈牙寬樣子,下次決定試下先~ 原來都有少少湯底的~所以唔會好dry, 仲有好多芽菜0係個碗底,真係要撈下先食,唔係就會好似我咁,食到最後d芽菜會變得好咸… 花生好味又大粒,炸醬也很好味 肉碎之中無硬物! 職員態度不錯,上菜又好快,掂 牛丸 +$3 /1個配料好抵呀, 好爽口呀,有2粒~而且好彈牙tim,good 海帶,呢樣配料我都未試過,勁大條~成個蝴蝶結的樣子!!共5-6條,廚房真係比得好闊綽呀!! 雖然嗅出氣味麻麻地,不過食落口又真係唔差~果陣味

秘製醬汁撈河粉 $13(當時未加價)
肉碎之中無硬物! 職員態度不錯,上菜又好快,掂

牛丸 +$3 /1個配料好抵呀,
好爽口呀,有2粒~而且好彈牙tim,good

海帶,
雖然嗅出氣味麻麻地,不過食落口又真係唔差~果陣味幾鮮!!

真係非常之飽呀,
再加5元豆漿大大支! 500ml,抵呀,飲唔晒,夠冰凍的涼快感覺,,我決定將佢外帶吧~
26元咁大份lunch,真係吃得很撐呀!!!
加5元的豆漿大大支500ml
秘製醬汁撈河粉+牛丸+海帶
好多花生 大大粒,莧茜
未加價的menu
$26 (Lunch)
加5元的豆漿大大支500ml
秘製醬汁撈河粉+牛丸+海帶