2017-12-19
初嘗粥底火鍋,海鮮非常新鮮,好抵食!$198/位 海鮮包括基圍蝦,鮑魚,肉蟹,大蜆,兩款不同既細蜆,依先後次序分別放入鍋中。每人分到兩隻大蝦,落鍋個陣仲非常生猛,好新鮮😱隻蟹斤兩十足,啖啖肉,十分鮮甜,令人回味!而蜆洗得好乾淨,一粒沙都冇,份量仲唔少添😆而魚就較多骨,但一啲都唔腥。食完海鮮都五分飽。套餐包括六款自選配料。我地揀左肥牛,黑豚肉,雞肉,魚滑,腸同莞莤。比起海鮮,肉類就遜色得多,肥牛同豬肉都好多肥膏,而雞肉幾嫩滑,唔錯👍🏻食完配料後加入粟米,南瓜,芋頭,蛋漿令粥水變杰身。隨後再加上豬油渣,莞莤,冬菜,蔥同菜腩煮成粥。粥底帶點咸香,好鮮味,為今餐畫上完美既句號😆全程有職員服侍,計時,更換碗碟,服務值得一讚。海鮮好高質!一定會再回頭😋😋😋😋
$198/位