2021-02-28 1350 views
雞煲同火鍋都係我鍾意食嘅食品,今日喺旺角呢間樓上私房菜館就可以同一時間食齊兩樣,感覺非常滿足。套餐有不同款式選擇,主力想食牛嘅有牛王餐($179/位),主力想食海鮮嘅有海鮮餐($169/位),如果想食齊牛和海鮮嘅也有個至尊餐($249)可以選擇,以上三個餐都跟有雞煲先嚐。如果想食平啲亦可以叫經濟實惠嘅雞煲餐($99/位),而呢個雞煲餐一樣有肥牛、鮮蝦和豚肉供應,適合胃口比較少的人士,真係各適其適。每個餐無論雞煲、牛肉、海鮮或火鍋配料都係任叫任食,認真超值。我哋樣樣都想食, 所以叫咗個至尊餐品嚐,務求食得盡興啲。飲品任飲,可在雪櫃隨意選擇。餐廳奉行環保走塑,所以沒有飲管供應。支持!餐前小食有咖喱魚蛋、豬皮和鴨血,也有酸辣鳳爪、魷魚等供應。每個套餐都先上雞煲,雞件已經係石鍋先煮熟八成,再喺客人面前再煮至全熟,之後放埋脆卜卜嘅油炸鬼略炒一陣間就可以食。由於雞件伴以洋蔥、乾蔥、蒜頭等係石鍋到爆炒,好有鑊氣,雞肉惹味得來又好嫩滑。食完雞煲就開始食火鍋,我哋揀咗椰子雞湯做鍋底,裏邊仲有醉雞件。湯底非常清甜,而且聞到陣陣椰香。牛肉拼盆有安格斯牛小排、安格斯肩胛肥牛、本地手切牛頸脊和美國肥牛。顏色鮮艷
雞煲火鍋都係我鍾意食嘅食品,今日喺旺角呢間樓上私房菜館就可以同一時間食齊兩樣,感覺非常滿足。

餐前小食有咖喱魚蛋、豬皮和鴨血,也有酸辣鳳爪、魷魚等供應。

牛肉拼盆有安格斯牛小排、安格斯肩胛肥牛、本地手切牛頸脊和美國肥牛。顏色鮮艷就知道牛肉有幾新鮮。我比較喜愛本地手切牛頸脊嘅油脂均勻,肉質嫩滑而且入口即溶。

活海鮮拼盆有鮑魚、蟶子皇、帶子、青口、海蝦、台山蠔和鯇魚片,樣樣都大大件而且好新鮮。台山蠔勁飽滿,鮑魚有掌心般大,蟶子皇十幾厘米長!

食完雞煲同埋牛肉、海鮮盆之後,已經飽咗八成,40幾款火鍋配菜任食都只係隨意叫咗雲吞和枝竹,再喺蔬菜吧攞咗啲蔬菜就已經十足飽了,最後仲有奶凍甜品送添,食得非常滿足。
2021-02-27
Type of Meal