2019-08-19
朋友住呢頭附近,有次探佢佢就極力推薦呢一間得意刺蝟Cafe🦔我點左呢份「香草醬意粉」,首先要讚一讚既係,店主響每份野食上面都會插住一塊刺蝟牌仔,非常可愛!而食物質素,更加令我大開眼界,估唔到一間小店可以以咁相宜既價錢,炮製出咁美味既意粉!!呢個香草醬意粉,個醬汁整得好香,加埋松子仁、蕃茄片,簡單既一道菜式殊不簡單!朋友就叫左呢份「芝士吞拿魚焗飯」,我都試左少少,個芝士好濃滑,配埋吞拿魚同飯真係不得了甜品方面,我地就叫左「焦糖芝士蛋糕」share食,呢個蛋糕都係不容小覷,芝士好結實,上層有燒得恰到好處既焦糖,一齊食個口感好特別我地仲每人叫左一杯沙冰,左邊朱古力味,而右邊係蜜桃味,個人認為蜜桃味比較好飲!呢度仲可以加$50餵刺蝟,不過我地因爲仲有下場,無探到刺蝟BB,只可以好快咁望下店主擺出黎既得意紀念品,希望下一次可以真真正正見到佢地啦!