2023-10-31
呢間甜品舖瘋狂出現喺我嘅社交平台 page度😂,已經想試好耐,咁啱同朋友去銅鑼灣行街,所以順便嚟試吓🤗。💛甄沾記焦糖椰子刨冰 $148呢個刨冰真係好令人驚艷,上面的cream和熱溶的椰子糖給予了刨冰濃郁的口感和香甜的味道。刨冰中間的椰子脆片🥥和椰子雪糕🍨更是加分,為整道甜品增加了豐富的層次,如果你哋覺得唔夠味,他們還提供了椰奶供你倒入。💛黑芝麻豆腐刨冰 $98上面的豆腐奶蓋和黑芝麻蛋捲給予了刨冰獨特的口感和香氣。刨冰中的花生粉🥜、芝麻粉和黑芝麻雪糕🍨味道濃郁,底部的豆腐花更是點睛之筆,如果你係黑芝麻愛好者,你一定會好鍾意呢款刨冰,另外他們還提供黑芝麻醬供你倒入,增添更多黑芝麻的風味。🌟此外,每道刨冰還附送一份椰果,這真的是一個很貼心的小驚喜,但係我哋因為鍾意有咬口嘅嘢,所以都仲係分別另外叫咗一份珍珠同黑芝麻湯圓,不過呢兩個配料就普普通通,可以唔叫~
💛甄沾記焦糖椰子刨冰 $148
💛黑芝麻豆腐刨冰 $98