2010-02-03 204 views
外國同事食完都話超好食, 同同事再黎一次!因為around 12:30pm先去到, 又無訂位, 佢地座位又唔多, 都幾乎full晒booking!店員好好人咁幫我地打電話去其中一遲到既booking問下仲黎唔黎, 不過見佢試左幾次都打唔通, 所以最後都俾左張檯我地可惜坐低不久, 突然見到4個外國人黎到話book左檯, 見店員好尷尬咁話打過電話俾佢地, 就知我地已經坐左人地張檯...不過都無法, 店員亦非常客氣地將另一張有booking既檯俾左佢地, 之後見佢地都安排得唔錯, 服務真係ok架!set lunch都幾多款揀, 大部份都係辣, 店員亦會提示番邊d係辣既, 問佢某d餐單係咩黎, 佢都講解得好清晰最後點左3樣share食~先上既酸辣湯, 同事話呢個好飲所以先再黎點知今次一飲, 同事即話超辣! 我飲落都ok, 只係覺得好重味, 辣味 & 酸味都好重...一開始飲覺得好"kur"喉了...不過都ok既, 睇到有唔少料囉..."至"然牛肉 (唔知個"至"字點打添 )仲以為呢個唔算好辣, 點知拎黎就已經見到勁多辣椒係度, d牛肉入晒辣味, 真係辣喎!同事話超辣, 辣到好辛苦, 我就暫時o
外國同事食完都話超好食, 同同事再黎一次!

最後點左3樣share食~

先上既酸辣湯, 同事話呢個好飲所以先再黎
點知今次一飲, 同事即話超辣!

"至"然牛肉 (唔知個"至"字點打添
同事話超辣, 辣到好辛苦, 我就暫時ok~而且食食下都唔覺辣了~

牛肉肉質唔錯, 份量唔算多, 因為辣椒好多, 哈哈!

好彩呢個已經算係今日最辣...

檸檬雞片
呢個唔辣的, 不過檸檬味好重, 可能夠酸, 所以亦落左唔少蜜糖, 同事就話太甜, 我就覺得ok
雞片非常好味, 炸既粉唔會好厚, 肉都幾嫩

宮保雞丁
都係辣既, 不過無牛肉咁辣, 而且同事話鐘意佢有花生粒, 我就唔多鐘意, 所以無食咁多
不過雞肉一樣係好味好嫩既~

另外客飯係非常搞笑地細!
雖然適合我呢d胃口細既人, 但因為"送"都比較重味, 如果有多d飯配會好食好多~

值得一提係裝修幾好, 好有中國特色!

不過12點幾到1點幾都仲係咁多人黎, 佢座位唔多既情況下, 下次黎真係訂位好d
酸辣湯
"至"然牛肉
好細碗飯
2010-02-01
$87 (Lunch)
酸辣湯
"至"然牛肉