2008-05-27 15 views
之前都講過,因為男友住土瓜灣,所以我成日係依頭搵食。返工前一定食早餐,附近的茶餐廳到街市都試過晒,有一日搵到依度,點知一食就愛上左,一唔食就唔安樂…每次試一間新茶餐廳,一定會叫沙嗲牛麵。坊間的沙嗲牛麵試過唔少,但總係食唔到岩心水的。依度既沙嗲牛麵,非常有驚喜!!好多茶餐廳好鬼小氣,沙嗲牛比得個少少,依度既沙嗲牛肉比得好闊卓,每一條麵都可以沾到沙嗲汁。而且佢地的沙嗲牛肉一d都唔行貨,辣得剛剛好之餘重有一陣淡淡既蒜味。沙嗲牛麵可以搭奄列或火腿雙蛋。奄列蛋皮厚度剛好,重有少少蛋漿,煎成一個完美的半圓形 (唔係誇張!我第一次食都嚇親!)。煎蛋的話都非常唔錯,個型煎得好靚之餘蛋白白雪雪連個底都無焦,唯一美中不足係火腿無煎過,只係墊係煎蛋下面。個包加2蚊可以轉蒜蓉包,我見好多人叫,但我又唔係太好所以作罷。老闆好好笑容,一行入去就會同你講早晨。研究左新野食重會請客人一齊試,氣氛非常好。另,凍飲只係加一蚊!老實講,我真係好耐好耐無見過凍飲只係加一蚊…另二,依度用傳統茶餐廳餐具,即係藍膠碟,麵用『唔碗唔碟』既碟上,照樣無刀得叉同羹。而家好多茶餐廳都唔用,有點可惜。另三,沙嗲牛麵係特餐,如叫早餐ABC只係
之前都講過,因為男友住土瓜灣,所以我成日係依頭搵食。

另三,沙嗲牛麵係特餐,如叫早餐ABC只係$19。

PS*依度好似唔做晚市,星期日例行休假。
$22 (Breakfast)
  • 特餐,沙嗲牛麵,紅豆阿華田