2020-03-08 261 views
今日落微微雨,見到少人排隊,決定試試日式梳乎里班戟 - 焦糖脆脆脆皮濃厚北海道牛乳軟雪糕 - $90 🥞🥞即叫即製,老闆好細心, pancake製好,客人準備攞先會放雪糕,因為怕雪糕好快溶🙈🙈🙈有2片厚厚嘅Pancake🥞,蓋上新鮮打好嘅cream,再放上焦糖脆脆,提子乾,杏仁,爆谷,牛奶軟雪糕有少少焦糖點pancake有好重蛋香味,口感比較紮實,鬆軟綿密,但唔係入口即溶個種,個人比較偏愛呢個質感,個cream打得好smooth,雪糕🍦夠凍夠滑,而且好重牛奶香,聽講所有原材料都係日本運返嚟,食完真係大大滿足今日有優惠,加$10可以有杯野飲,叫左杯水果茶,有一個熱情果,好香,叫咗少甜,好味!老闆非常nice,見到我同婆婆一齊,送咗一杯水果茶俾婆婆飲!老闆同我講:「多謝你支持,下個禮拜再嚟都唔知會唔會再見到我啦,最近真係靜左好多,可能捱唔落去!」真係好心酸,希望大家多多支持本地小店!非常好食!!
今日落微微雨,見到少人排隊,決定試試

焦糖脆脆脆皮濃厚北海道牛乳軟雪糕梳乎里班戟

即叫即製,老闆好細心

特調水果茶

焦糖脆脆脆皮濃厚北海道牛乳軟雪糕梳乎里班戟