2021-01-03 3079 views
去長洲前,本身想食個打卡lunch, 搵左3間真係行到第三間先有位食,明明星期一都仲可以咁多人,11點都仲飲咖啡😂不過唔尼過都唔知, café 8 其實係香港海事博物館與思拔中心合作既社企餐廳,打卡之餘仲好有意思。除此之外,野食選擇都好多,甜品飲品同主菜,而且都好好食!都好岩打卡,不過尼日去到可能外面位有拍攝,如果唔係坐係戶外嘆brunch應該仲正❤️入到去海洋風格好舒服,大大個落地窗,最晒既位置仍係打卡最令既位,不過在場好多都係外藉人士,後尾有本地人都陸續有卜位先有位,walk in可能要好似我地咁早d去。叫左兩個主食,因為好肚餓,但食完又驚太飽,其實好想試d甜品!!!!整體食物調味到位,而且熱辣辣!!凍飲就算溶晒冰都有味!雖然真係好晒,不過都係好正正
雖然真係好晒,不過都係好正正

2020-12-28
Type of Meal